Menu Zoek

iPadOS 14 en iOS 14 uitgebracht

woensdag 16 september 2020

iPadOS 14 en iOS 14De jaarlijkse upgrade voor iPads en iPhones is onderweg. Apple bracht iPadOS 14 en iOS 14 uit op woensdag 16 september. De upgrade is geschikt voor alle apparaten die op dit moment werken met versie 13.

Het is raadzaam om nog een paar dagen te wachten met de upgrade. Mochten er nog foutjes in de nieuwe versie schuilen dan worden deze opgelost door Apple. Dan installeert u tenminste probleemloos een nieuwe versie. Maar u kunt al wel voorbereidingen treffen voor de installatie. Zorg voor voldoende vrije ruimte op uw apparaat. Aanbevolen wordt minimaal 2 GB. En controleer of u momenteel de laatste versie hebt geïnstalleerd. Dat is iOS 13.7 en iPadOS 13.7.

Wat is er nieuw?

Op onze site vindt u het artikel 'Betere privacy en meer in iOS 14'. Daarin praten we u bij over alle vernieuwingen in iPadOS 14 en iOS 14.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.