Menu Zoek

iPhone stuurt locatie 112-beller automatisch door

dinsdag 24 september 2019

iPhone geeft locatie beller 112 doorIPhone-gebruikers die in nood zijn, hoeven niet te bedenken waar ze precies zijn als ze 112 bellen. De smartphone geeft uit zichzelf de locatie van de beller door.

De politie laat weten dat de Nederlandse meldkamers een techniek ondersteunen die dit mogelijk maakt. Het werkt alleen bij iPhones die iOS 13 hebben, het nieuwste besturingssysteem. Geschikte modellen krijgen deze update vanzelf aangeboden. Vanwege diverse kleine technische problemen wordt aangeraden iOS 13 niet te installeren, maar te wachten op versie 13.1, die vanaf dinsdag 24 september beschikbaar komt.

Wie 112 belt met de iPhone en iOS 13, laat automatisch weten waar hij is. Dat gebeurt zelfs als locatie delen is uitgeschakeld op de telefoon. De telefonist zal toch nog vragen waar de persoon zich bevindt, maar wie dat niet precies weet kan dus vertrouwen op de techniek.

Android-telefoons geven de locatie al langer automatisch door. Sinds maart 2019 zien de meldkamers precies waar iemand met een Android-telefoon vandaan belt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.