Menu Zoek

Jarige Gmail trakeert: mailtjes uitgesteld versturen

maandag 1 april 2019

Gmail is jarig en trakteert op nieuwe functieMaildienst Gmail bestaat 15 jaar. De jarige trakteert en wel met een nieuwe functie: mensen kunnen e-mails na het typen opslaan en op een later moment automatisch versturen.

Het uitgesteld versturen van e-mails is al jaren een grote wens van veel gebruikers. Het kan om allerlei redenen handig zijn. Bijvoorbeeld als u mailt met iemand in een andere tijdzone. Of als u laat op de avond nog zit te e-mailen, maar mensen niet wil storen tot aan de volgende dag. Wat dacht u van een verjaardag die u dreigt te vergeten, maar waar u nu wel even aan denkt?

Later verzenden

De knop ‘Verzenden’ krijgt een menu om een ander moment te kiezen voor verzenden. De keuze is uit: de dag erna om 8.uur of 13.00 uur, de eerste maandag om 8.00 uur of een dag en tijd naar keuze. De website van Gmail en de apps krijgen de functie automatisch binnen enkele dagen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.