Menu Zoek

Kijk mee in nestkasten van vogels

woensdag 9 maart 2022

Kijk mee in nestkasten van vogelsVolg het leven van elf verschillende vogelsoorten in Nederland. De website van de Vogelbescherming toont livebeelden uit nestkasten.

Via de website Beleef de Lente is dit voorjaar weer te zien hoe vogels nestjes maken, eieren leggen, broeden en hoe de kuikens uiteindelijk uitvliegen. In nestkastjes van vogels zitten camera’s die dag en nacht de activiteiten van de bewoners volgen.

Van steenuil tot zeearend

Op het moment zijn de nestkasten van acht vogels te bekijken. Volg de steenuil, vijver, kerkuil, slechtvalk, bosuil, torenvalk, merel of zeearend. Later in het voorjaar komen de beelden van de ooievaar, koolmees en boerenlandvogels.

Beleef de Lente

Beleef de Lente is de gratis website van Vogelbescherming Nederland. Via deze website zijn de webcams van ongeveer 1 maart tot eind juli te volgen. De Vogelbescherming heeft op de website ook een balkje met het belangrijkste vogelnieuws en video’s van de mooiste momenten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.