Menu Zoek

Klanten bang voor supermarktrobot Marty

maandag 5 augustus 2019

Robot in supermarktIn Amerika rijdt Marty de robot rond in honderden supermarkten. Hij is bedoeld om medewerkers te ondersteunen. Maar die vinden dat hij in de weg loopt. En klanten zijn bang voor hem.

Marty is te vinden in de winkels van Shop & Stop, een supermarktketen van Ahold Delhaize in Amerika. Hij rijdt de winkel door met maar één taak: kijken of er ergens iets op de grond is gevallen. De robot roept dan medewerkers op, om het op te ruimen.

Marty neemt zijn taak iets te serieus, is de klacht van de mensen die er werken. Zelfs voor een gevallen takje van een druif gaat hij piepen en rondjes rijden tot iemand het komt oprapen. Medewerkers vinden Marty nutteloos en zijn bang dat robots hun banen overnemen.

Klanten

Klanten zijn ook niet blij met Marty. Op Twitter staan allerlei meldingen van mensen die hem eng vinden. Ook vinden klanten het een vervelend idee dat ze gefilmd worden door de robot. Hij heeft ogen en een mond, maar die zijn er alleen om hem er aardig uit te laten zien. Hij kijkt via camera’s en sensoren.

Ondanks de negatieve reacties komt Marty in steeds meer winkels te staan. Tegen het einde van het jaar rijden er vijfhonderd Marty’s in de Amerikaanse winkels van Ahold Delhaize.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.