Menu Zoek

Opgelichte klanten datingsites krijgen geld terug

dinsdag 20 augustus 2019

Geld terug voor chatten met nepprofielenTienduizenden mensen zijn voor de gek gehouden door verschillende datingsites. Ze dachten tegen betaling te chatten met een mogelijke partner, maar de profielen waren nep. Het bedrijf achter de sites moet 9 miljoen euro terugbetalen.

De Autoriteit Consument & Markt heeft dit afgesproken met het bedrijf The Right Link B.V. Daar vallen onder meer de sites Flirten.nl, Regiomatches.nl en Tinderdating.nl onder, net als sites die op seksuele ontmoetingen zijn gericht.

De leden van die sites konden zoeken naar mogelijke partners. Chatten met die persoon kostte veel geld. Voor elk bericht moest betaald worden. Het leidde nooit tot een echte afspraak. Dat is achteraf gezien niet zo gek. De profielen op de sites zijn namelijk nep, de betreffende persoon bestaat helemaal niet. De medewerkers verzorgden de chatgesprekken. Dat wisten de klanten alleen niet.

Zo’n 37.000 mensen zijn hierdoor geld afhandig gemaakt. Onder hen wordt 9 miljoen euro verdeeld, gemiddeld ongeveer 243 euro per persoon. De websites moeten voortaan ook duidelijk melden dat er nepprofielen op staan.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.