Menu Zoek

Kosten mobiel bellen blijven gelijk binnen EU-grenzen

vrijdag 1 juli 2022

Roaming binnen EUWie de grens overgaat binnen de Europese Unie kan zonder extra kosten de mobiele belbundel blijven gebruiken.

De Europese Unie (EU) heeft die regel vanaf 1 juli 2022 met tien jaar verlengd. 'Roam like at home', heet het principe.

Roaming

Roaming betekent dat uw mobiele telefoon in het buitenland overschakelt naar een netwerk van een andere provider. Die rekent daarvoor kosten. In landen als de Verenigde Staten, Canada of andere verre bestemmingen kunnen die hoog oplopen.

Gebruik zoals thuis

Binnen de EU geldt dat haar burgers hun abonnementen overal kunnen gebruiken zoals thuis. Wie kampeert in België hoeft daarom niet bang te zijn voor extra kosten. Buiten de EU is het verstandig dataroaming uit te zetten. En let op: Zwitserland is géén EU-land, dus ook daar zet u dataroaming uit!

Kosten buiten de bundel

De meeste gebruikers hebben een beperkte databundel. Is deze leeg, dan kost het gebruik van internet geld. Dat geldt ook voor internetgebruik in eigen land. Houd daarom het dataverbruik in de gaten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.