Menu Zoek

KPN test site om bestanden te versturen

dinsdag 16 april 2019

Bestanden versturen met KPNKPN test een dienst waarmee de gebruiker online grote bestanden, tot 4 GB, kan versturen.

De site Secure File Transfer is te vergelijken met de populaire dienst WeTransfer. Er zijn wel wat verschillen tussen de twee diensten. Zo kan de gebruiker met het Engelstalige Secure File Transfer maximaal 4 GB aan bestanden versturen, en met de gratis variant van WeTransfer 2 GB.

Verschillen

De bestanden die iemand wil delen, worden bij Secure File Transfer online opgeslagen. De gebruiker krijgt een link, die hij zelf kan mailen, appen of op een andere manier kan doorsturen. De gebruiker bepaalt of de bestanden na drie dagen of na één keer downloaden worden gewist van internet. Bij WeTransfer vult de gebruiker het mailadres van iemand in. De ontvanger krijgt vervolgens een mail met een link naar de bestanden. De bestanden blijven een week beschikbaar via de site. Overigens kunnen gebruikers van de betaalde variant van WeTransfer ook een link versturen en kiezen na hoeveel tijd bestanden gewist moeten worden.

Beveiligd met wachtwoord

KPN mikt op privacy. De bestanden worden versleuteld online gezet. Mensen kunnen ze beveiligen met een wachtwoord.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.