Menu Zoek

Luisterboeken downloaden bij Bol.com en Kobo

dinsdag 7 mei 2019

Kobo breidt uit met luisterboekenE-readermerk Kobo en Bol.com breiden hun samenwerking uit. De digitale boekendienst Kobo Plus krijgt er luisterboeken bij.

Kobo Plus is een abonnement bij Bol.com. Voor 9,99 euro per maand downloaden leden digitale boeken die ze gedurende het abonnement kunnen lezen. Dat kan op een e-reader van Kobo en op de tablet via een app. Het aanbod bestaat uit romans, maar ook uit non-fictie zoals boeken over koken, psychologie en sport.

Duizenden luisterboeken

Nu komen er zo’n 28.000 luisterboeken bij. Een groot deel is in het Engels of een andere vreemde taal, maar er zijn ook tal van Nederlandstalige boeken te beluisteren. Bol.com noemt Mijn Verhaal van Michelle Obama als voorbeeld. Beluisteren gaat via de zogenaamde 'Bol.com Kobo-app', en dit kan zowel met als zonder internetverbinding.

Een los abonnement voor luisterboeken kost tijdelijk 8,99 euro. Na 1 september is dat 9,99 euro, net als voor de leesboeken. Een abonnement voor zowel lezen als luisteren kost 12,99 euro.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.