U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Mail geldteruggave Belastingdienst is vals
Nieuws

Mail geldteruggave Belastingdienst is vals

Geld terug Belastingdienst

De Belastingdienst die geld terug belooft. Dat kan geen nepmail zijn, toch? Helaas is het echt een bericht van oplichters.

Geld terug Belastingdienst
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 31 jan 2024

Zogenaamd volgt uit een herberekening van de Belastingdienst dat u geld terugkrijgt. Of u maar even uw rekeningnummer door wilt geven. Dan maakt de dienst het bedrag snel over. Trap er niet in en geef geen gegevens door. De boeven zijn uit op uw geld. Gooi de mail weg.

Onderwerpregel

De nepmail probeert vertrouwen te winnen met de onderwerpregel 'Er staat een bericht voor u klaar'. Precies de zin die de overheid gebruikt wanneer er een bericht is op MijnOverheid. De combinatie met de belofte van geld maakt het verleidelijk op de mail in te gaan. De overheid stuurt echter geen mails die een link bevatten. U moet altijd zelf inloggen bij uw Berichtenbox op MijnOverheid. Zo weet u zeker dat e-mails die oproepen op een link te klikken vals zijn.

Laat e-mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort op z'n laatst de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven