U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Mail over openstaande boete CJIB is nep
Nieuws

Mail over openstaande boete CJIB is nep

Mail over openstaande boete CJIB is nep

Trap niet in de mail uit naam van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB). Oplichters misbruiken de naam om mensen geld afhandig te maken.

Mail over openstaande boete CJIB is nep
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 27 mei 2024

Veel mensen ontvangen op dit moment een mail over een opstaande boete bij het CJIB. De ontvanger zou door rood zijn gereden, maar de boete niet hebben betaald. Daarom is de boete verhoogd tot 688,40 euro. In de mail klinkt dreigende taal. De boete moet binnen drie dagen worden betaald. Anders neemt het CJIB het rijbewijs en voertuig in beslag.

Waarschuwing

De Fraudehelpdesk stuurt zelfs een extra waarschuwing uit voor deze phishingpoging. De organisatie kreeg zeer veel meldingen binnen over de valse e-mail. De kans is groot dat u de mail ook ontvangt. Daarom willen wij u er ook nog op wijzen. Ga niet in op deze mail. Het CJIB stuurt nooit aanmaningen via de e-mail. Gooi de mail dus gewoon weg als u ‘m ontvangt.

Laat e-mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Alles wat u moet weten over phishing

Phishing is een vervelende internetkwaal. Oplichters ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens en geld. Herken, voorkom en bestrijd phishing.

Herken nepmails met één blik op de url

Twijfel of een e-mail phishing is? Soms is alleen een blik op de url al genoeg om te weten dat u beter niet op een link kunt klikken.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven