Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Mail uit naam van KDZ Express is vals

woensdag 9 maart 2016

KDZ, phishingKDZ Express, een koeriersdienst, wordt door criminelen misbruikt voor valse mails. De ene mail is hilarisch slecht, de andere niet van echt te onderscheiden. Wees daarom op uw hoede.

Koeriersdienst KDZ Express wordt misbruikt voor valse mails. In de berichten staat dat er een pakketje voor u klaarligt. Dit is echter helemaal niet het geval. Het koeriersbedrijf meldt op de eigen site: 'Op 8 en 9 maart 2016 zijn er vanaf buitenlandse servers e-mails verzonden naar willekeurige personen in Nederland met de mededeling dat we een pakket voor u bestemd zouden hebben. Dit is NIET het geval, deze mail dient u te verwijderen, dit is namelijk een phishing-mail. Nogmaals: wij hebben geen pakket voor u en verwijder de mail direct. U hoeft ons hierover niet te bellen, we weten ervan.'

Duidelijke taal. Maar let op: er worden momenteel meerdere nepmails uit naam van KDZ verstuurd. De Fraudehelpdesk heeft een voorbeeld van een valse mail uit naam van KDZ met als onderwerp 'Betalingsopdracht'. Deze nepmail is zo slecht gemaakt dat het iedereen direct zal opvallen dat hij niet echt is, maar voor alle zekerheid melden we hem toch apart. Bekijk het voorbeeld bij de Fraudehelpdesk.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.