Menu Zoek

Mail van Microsoft is geen phishing!

vrijdag 9 maart 2018

MicrosoftHet bericht over de gewijzigde gebruiksvoorwaarden is echt van Microsoft afkomstig.

Microsoft heeft zijn gebruiksvoorwaarden gewijzigd en brengt dit onder de aandacht in een e-mail. De SeniorWeb Phishingchecker loopt momenteel vol met vragen hierover. Het lijkt misschien een nepbericht, maar de e-mail is echt van Microsoft. Het onderwerp luidt 'Bijgewerkte gebruiksvoorwaarden'. De mail zelf opent met een foto van doorsnee gezin (man, vrouw, dochter, zoon). Daaronder de kop 'Uw serviceovereenkomst verduidelijkt'.

Aangepaste voorwaarden
Met ingang van 1 mei worden de gebruiksvoorwaarden aangepast. Microsoft is verplicht gebruikers van zijn diensten hierover te informeren. En ze de mogelijkheid te geven te stoppen met het gebruik van deze diensten mochten de nieuw voorwaarden niet bevallen.

De e-mail is dus informerend. Er wordt geen verdere actie van u verwacht, u hoeft geen persoonlijke info door te geven of een geldbedrag over te maken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.