Menu Zoek

Tentoonstelling over computervirussen

dinsdag 9 juli 2019

Tentoonstelling MalwareHet Nieuwe Instituut in Rotterdam heeft tot en met 10 november 2019 een tentoonstelling over computervirussen. De tentoonstelling 'Malware: Symptoms of Viral Infection' gaat over de geschiedenis en evolutie van het computervirus.

Over computervirussen is eigenlijk best veel te vertellen. Virussen hebben zich in korte tijd enorm ontwikkeld. Het eerste computervirus, Brain genaamd, werd 33 jaar geleden gemaakt als een soort grap. Met de komst van internet werden virussen echter steeds serieuzer en gevaarlijker. Honderden miljoenen apparaten zijn met virussen geïnfecteerd en malware is zelfs uitgegroeid tot een digitaal wapen. De makers van de tentoonstelling, Bas van de Poel en Marina Otero Verzier, laten deze interessante ontwikkeling zien aan de hand van computersimulaties, archiefmateriaal en artistieke interpretaties.

Het Nieuwe Instituut in Rotterdam organiseert tijdens de tentoonstelling meerdere activiteiten over de digitale cultuur. Bij de tentoonstelling hoort ook een uitgebreid webdossier.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.