Menu Zoek

Meer controle over updates Windows 10

woensdag 17 april 2019
Windows 10-update uitstellen

Gebruikers van Windows 10 krijgen vanaf de mei-update meer controle over de uitvoering van de updates. Ze kunnen dan updates langer uitstellen, en installeren wanneer zij dat willen.

Dat is fijn want updates komen niet altijd gelegen, bijvoorbeeld omdat iemand nét iets op zoekt op internet.

In mei voert Microsoft weer een grote update uit. Vanaf die nieuwe versie kunnen mensen de regelmatige beveiligingsupdates 35 dagen uitstellen. Het systeem vraagt iedere vijf dagen of het de update mag uitvoeren. Want updates zijn natuurlijk wel belangrijk. De grote update, die twee keer per jaar komt, kunnen gebruikers anderhalf jaar uitstellen. Na die tijd zijn er geen beveiligingsupdates meer voor de oude versie en moet iedereen over zijn.

Tijdstip

Met een speciale functie leert Windows 10 de gebruiker steeds beter kennen. Het systeem weet daardoor wanneer de computer daadwerkelijk wordt gebruikt, en biedt updates alleen aan op een tijdstip dat niemand achter de computer zit. Een handige functie, die de gebruiker wel zelf moet aanzetten.

Testen

Microsoft heeft geleerd van de vorige keren en test updates voortaan langer. Het bedrijf heeft zo meer tijd om eventuele problemen op te sporen en te verhelpen. Eind mei staat de nieuwe Windows-versie op de planning. Die hoeft u niet direct te installeren. Weet u niet wat u moet doen als de volgende update uit is? Lees dan onze tip 'Update Windows 10, wat moet ik doen?'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.