Menu Zoek

Mensen en dingen weggummen uit foto's met Google Foto’s

vrijdag 24 februari 2023

Magische gum Gebruikers van Google One kunnen binnenkort mensen of dingen uit een foto gummen. De 'Magische gum' wordt een onderdeel van Google Foto's op smartphones.

De functie bestond eerst alleen op Google Pixel-telefoons. Maar straks kan iedere Google One-abonnee dus de gum gebruiken in de smartphone-app van Google Foto's.

Magische gum

Met de magische gum haal je makkelijk mensen of dingen uit een foto. Veeg in Google Foto's over het object dat weg moet. De app wist het daarna zonder een gat op de afbeelding achter te laten. Verwijder zo bijvoorbeeld een auto uit een mooie zonsondergang.

Google One

Google Foto's zet de functie komende weken aan voor Google One-abonnees. Google One is een dienst van Google, waarmee gebruikers extra's krijgen in hun Google-account. Bijvoorbeeld meer opslagruimte en extra opties voor fotobewerken. Zoals nu dan ook de magische gum. Een abonnement kost 1,99 euro per maand.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.