Menu Zoek

Microsoft dwingt gebruikers tot overstap naar nieuwe Outlook

donderdag 30 mei 2024

Probleem nieuwe OutlookMicrosoft schotelt gebruikers ongevraagd het nieuwe programma Outlook voor. Wie niet wil overstappen, kan gelukkig nog wel terug naar Mail.

Microsoft vervangt in Windows het mailprogramma. Dit heet nu Mail en gaat Outlook heten. Eind dit jaar gaat de knop definitief om. Microsoft stimuleert gebruikers om nu al over te stappen. SeniorWeb adviseert dat voorlopig nog niet te doen. Het nieuwe programma kan voor problemen zorgen bij mensen die providermail gebruiken.

Gedwongen overstap

SeniorWeb krijgt signalen dat Microsoft gebruikers tot een overstap dwingt. Je start het programma Mail zoals je gewend bent maar ziet het nieuwe Outlook. Het is onduidelijk of deze actie van Microsoft tot problemen leidt.

Terug naar het programma Mail

Wie nog niet met het nieuwe programma wil werken, kan gelukkig terug naar Mail. Al werkt het enigszins eigenaardig:

  • Klik in Outlook rechtsboven op het blauwe schuifje Het nieuwe Outlook.
  • Een feedback-venster verschijnt. Feedback doorgeven werkt niet: de knop 'Verzenden' is niet actief. Gelukkig kun je de feedback gewoon overslaan door te klikken op de knop Feedback overslaan.

Het programma herstart en u ziet het oude vertrouwde programma Mail.

Problemen met het nieuwe Outlook?

Zoals gezegd kan het nieuwe programma problemen opleveren. Voornamelijk bij mensen die mailadressen van de eigen provider gebruiken. Het is goed mogelijk dat daardoor de weg terug naar Mail is afgesloten. Neem bij problemen contact op met PCHulp. Zij helpen u graag uit de brand.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.