Menu Zoek

Microsoft: Mail- en Agenda-app verdwijnt in 2024

woensdag 18 oktober 2023

Microsoft: Mail- en Agenda-app verdwijnt in 2024De Mail- en Agenda-app verdwijnt vanaf augustus 2024 van Windows 10- en 11-computers. In plaats daarvan komt een nieuwe Outlook-app.

Vanaf augustus volgend jaar stuurt Microsoft de gebruikers die de Mail- en Agenda-app openen door naar een nieuwe Outlook-app. Je kan nog wel tot eind 2024 handmatig terugkeren naar de oude toepassing. Na 2024 stopt de ondersteuning definitief.

Nieuwe Outlook-app

Wie de Mail- en Agenda-app gebruikt, kan komende tijd een geel balkje met een melding bovenin beeld zien staan. In de melding staat dat Outlook de app zal vervangen. Klik in de melding op Het nieuwe Outlook uitproberen om alvast te zien hoe de nieuwe Outlook-app eruitziet.

Meer weten over het verdwijnen van de Mail- en Agenda-app? Binnenkort verschijnt er op Seniorweb.nl een artikel over dit onderwerp met meer uitleg.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.