Menu Zoek

Microsoft neemt afscheid van naam Office

vrijdag 14 oktober 2022

Microsoft OfficeMicrosoft Office heet binnenkort Microsoft 365. Office is een softwarepakket dat programma's bevat als Word, Excel en Outlook.

Microsoft neemt met deze stap afscheid van de merknaam Office. De online omgeving Office.com is als eerste aan de beurt. In november wordt deze omgedoopt tot Microsoft365.com. Daarna volgen in januari 2023 de Office-app op Windows en de mobiele Office-app. Gebruikers van deze apps zullen na een update de naamswijziging zien.

Microsoft 365 versus Office

Een aantal jaar geleden kwam Microsoft 365 op de markt. Gebruikers nemen er een abonnement op en kunnen dan programma's als Word en Excel gebruiken. Daarnaast bestond een apart pakket onder de naam Office, met Word, Excel en Outlook.

Losse verkoop

Wie geen behoefte heeft aan een abonnement kan nog steeds eenmalig de recentste versie van Office kopen. Een belangrijk verschil met Microsoft 365 is dat Office geen automatische upgrade krijgt naar een nieuwe versie. De meest recente versie van Office is Office 2021. Of Microsoft nog een nieuwere versie van dat pakket zal uitbrengen is niet duidelijk.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.