Menu Zoek

Microsoft stuurt virusscanner Windows 7 met pensioen

dinsdag 10 december 2019

Virusscanner Windows 7 krijgt geen ondersteuning meer na 14 januari 2020

Microsoft stopt binnenkort met de ondersteuning van Microsoft Security Essentials. Daardoor beschermt de gratis virusscanner de pc met Windows 7 niet meer.

Microsoft Security Essentials is het gratis antivirusprogramma op computers met Windows 7. Op andere systemen werkt het programma niet. Nu Windows 7 met pensioen gaat, stopt Microsoft ook met de ondersteuning van Microsoft Security Essentials. Microsoft verspreidt tot 14 januari 2020 nog beveiligingsupdates. Daarna stopt de ondersteuning van Microsoft Security Essentials én Windows 7.

Nog Windows 7 op de pc?

Computers met Windows 7 zijn vanaf 14 januari 2020 niet veilig meer te gebruiken met internet. Is de pc niet verbonden met internet, dan is het risico op virussen, hackers en ander online gespuis klein. Gebruikt u Windows 7 én internet op de pc? Stap dan over naar Windows 10. Lees hier alles over in ons artikel 'Windows 7 stopt, wat nu?'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.