SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Microsoft vernieuwt Outlook.com

donderdag 15 maart 2018

Outlook.comMicrosoft vernieuwt zijn maildienst Outlook.com. Na een testperiode van enkele maanden gaat de knop over een paar weken echt om.

Al sinds september 2017 experimenteert Microsoft met een andere opzet en vormgeving voor Outlook.com. Nu gaat de knop definitief om. Een exacte datum heeft Microsoft nog niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat het de komende weken gaat gebeuren. Natuurlijk werkt SeniorWeb de artikelen over Outlook.com bij, evenals de Online Cursus.

Bétaversie
De gebruiker heeft nu nog de keuze of hij de oude of nieuwe opzet wil gebruiken. Binnenkort verdwijnt dus de oude opzet. Wilt u niet verrast worden, neem dan nu alvast een kijkje in de nieuwe opzet. Daarna keert u met één druk op de knop weer terug naar de vertrouwde omgeving.

Probeer de nieuwe versie zo uit: 

  • Ga naar Outlook.com en log in.
  • U krijgt de vraag of u de bètaversie (testversie) wilt proberen. Klik op de knop Bètaversie uitproberen om de nieuwe opzet te activeren. Krijgt u die vraag niet, zoek dan rechtsboven in de lichtblauwe balk naar de knop Bètaversie uitproberen en klik daarop.
  • Wilt u na het uitproberen weer terug naar de oude versie? Klik rechtsboven op de knop naast 'Outlook (bèta)'.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.