Menu Zoek

MijnOverheid krijgt app voor nieuwe berichten

woensdag 18 juli 2018

MijnOverheid wordt uitgebreidEr komt deze zomer een Berichtenbox-app, die mensen waarschuwt als ze digitale post van overheidsinstanties hebben gekregen. Dat heeft staatssecretaris Knops de Tweede Kamer laten weten.

Via MijnOverheid hebben mensen toegang tot hun post en persoonlijke gegevens van veel overheidsorganisaties. Steeds meer instanties sturen geen brieven of e-mails meer, maar alleen digitale post. Deze post komt op de website van MijnOverheid binnen in een zogenaamde Berichtenbox. Denk aan bericht van de gemeente over de lokale belastingen of de rekening van het waterschap. Mensen kunnen vanaf deze zomer ook een Berichtenbox-app installeren. De gebruiker krijgt dan een melding als er nieuwe berichten binnenkomen, en kan de post dan ook meteen bekijken via de app.

Post van de overheid gemist

Mensen die hun mailadres hebben opgegeven bij MijnOverheid, krijgen een mailtje als ze nieuwe post hebben. Ze moeten dan nog wel zelf naar de site toe en daar inloggen. Wie geen mailadres heeft ingesteld, moet geregeld inloggen op MijnOverheid om te kijken of er post is binnengekomen. Veel mensen vergeten dit, en missen zo allerlei aanslagen en berichten. Staatssecretaris Knops laat daarom weten dat het belang van het invullen van een mailadres voortaan duidelijker wordt gemaakt aan de gebruiker. Zo krijgen mensen die geen mailadres hebben ingevuld, bij het inloggen op MijnOverheid straks het verzoek dit alsnog te doen.

Berichtenbox

Wilt u meer weten over MijnOverheid? Lees dan onze tip 'Post van de overheid in uw Berichtenbox'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.