U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Naam KPN koploper in nepmails
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 14 juni 2017.

Nieuws

Naam KPN koploper in nepmails

Nepmails KPN

In alle valse e-mails die de Fraudehelpdesk in 2016 heeft ontvangen, komt de naam van KPN het vaakst voor. Bijna een op vijf nepmails zijn uit naam van het bedrijf verstuurd.

Nepmails KPN
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 14 dec 2016

Meer dan een half miljoen nepberichten ontving de Fraudehelpdesk in 2016. De volgende bedrijven worden het vaakst misbruikt door de criminelen: ABN Amro, CJIB, ICS Cards, ING, Rabobank, Intrum Justitia en KPN. Samen zijn ze goed voor bijna zestig procent van de nepberichten. Krijgt u een e-mail uit naam van een van deze bedrijven let dan extra goed op. Is de mail echt van hen afkomstig of probeert men u erin te luizen? Dat laatste is over het algemeen het geval als u wordt gesommeerd geld over te maken of uw gegevens door te geven. De genoemde bedrijven vragen dat soort dingen nooit via een e-mail.

Gratis controle op phishing tot 1 januari 2017
Nepmails zijn steeds lastiger te herkennen. Als lid van SeniorWeb kunt u in 2016 verdachte mails naar ons sturen. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een phishingmail is of niet.

Ga naar de SeniorWeb Phishingchecker

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven