Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Nepmail betalingsherinnering Zilveren Kruis

dinsdag 21 juni 2022

Nepmail betalingsherinnering Zilveren KruisSeniorWeb ontvangt veel berichten over een valse e-mail namens Zilveren Kruis. De mail gaat over een betalingsachterstand van de premie bij de verzekeraar.

In veel inboxen is de laatste dagen een mail binnengekomen over een openstaande premie bij Zilveren Kruis. Het lijkt een echte mail, omdat de naam en het telefoonnummer van de ontvanger erin staan. Mogelijk zijn deze gegevens bekend via een datalek. Let daarom goed op als u een e-mail ontvangt van de verzekeraar.

Tweede herinnering

In de nepmail staat dat Zilveren Kruis telefonisch contact probeerde op te nemen. Dat lukte niet, daarom stuurt het bedrijf een mail met een tweede herinnering voor de betaling van de premie. De mail zet extra druk op de ontvanger: wie te laat betaalt, krijgt te maken met extra kosten. Onderaan de mail staat een specificatie van het openstaande bedrag. De ontvanger kan betalen via een oranje knop in de mail. Doe dat niet. Ga niet op de mail in, maar gooi 'm weg.

Mail controleren

Twijfelt u over de echtheid van een mail? Leden van SeniorWeb kunnen dit soort berichten mailen naar de phishingchecker. Ze horen uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.