Menu Zoek

Nepmail ICS over actualiseren gegevens

woensdag 10 januari 2024

Nepmail ICSEen nepmail uit naam van ICS roept u op persoonlijke gegevens te actualiseren. Het zou gaan om een jaarlijks terugkerende beveiliging. Gooi de valse e-mail gewoon weg.

Je kunt er de klok op gelijkzetten. De start van een nieuw jaar wordt met nepmails aangegrepen u weer eens flink bang te maken. Zoals deze, die zogenaamd afkomstig is van creditcardbedrijf ICS. U dient jaarlijks uw gegevens te actualiseren volgens die mail. En dat moet snel, want gebruik van uw pas is beperkt totdat u de gegevens opnieuw doorgeeft. Reageert u niet binnen drie dagen, dan wordt de pas zelfs gedeactiveerd. Ga niet op deze bangmakerij in.

'U hebt een ongelezen bericht'

Het onderwerp van de mail luidt: 'U hebt een ongelezen bericht in uw Berichtenbox'. Slim van de oplichters. Ze weten dat veel mensen oppassen voor links in e-mails. Dus doen ze alsof u zelf moet inloggen bij ICS om uw persoonlijke bericht te lezen. De nepmail heeft een knop 'Log in en lees uw bericht!'. Trap er niet in: klik niet op de knop en gooi de mail weg.

Laat mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.