U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Nepmail ICS over actualiseren gegevens
Nieuws

Nepmail ICS over actualiseren gegevens

Nepmail ICS

Een nepmail uit naam van ICS roept u op persoonlijke gegevens te actualiseren. Het zou gaan om een jaarlijks terugkerende beveiliging. Gooi de valse e-mail gewoon weg.

Nepmail ICS
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 10 jan 2024

Je kunt er de klok op gelijkzetten. De start van een nieuw jaar wordt met nepmails aangegrepen u weer eens flink bang te maken. Zoals deze, die zogenaamd afkomstig is van creditcardbedrijf ICS. U dient jaarlijks uw gegevens te actualiseren volgens die mail. En dat moet snel, want gebruik van uw pas is beperkt totdat u de gegevens opnieuw doorgeeft. Reageert u niet binnen drie dagen, dan wordt de pas zelfs gedeactiveerd. Ga niet op deze bangmakerij in.

'U hebt een ongelezen bericht'

Het onderwerp van de mail luidt: 'U hebt een ongelezen bericht in uw Berichtenbox'. Slim van de oplichters. Ze weten dat veel mensen oppassen voor links in e-mails. Dus doen ze alsof u zelf moet inloggen bij ICS om uw persoonlijke bericht te lezen. De nepmail heeft een knop 'Log in en lees uw bericht!'. Trap er niet in: klik niet op de knop en gooi de mail weg.

Laat mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven