Menu Zoek

Nepmail terugbetaling Rijksoverheid

dinsdag 31 mei 2022

Nepmail terugbetaling RijksoverheidDe Fraudehelpdesk waarschuwt voor een groot aantal nepmails. Criminelen sturen die namens de Rijksoverheid. De mails gaan over verzekeringskosten.

In de mails staat dat de ontvanger nog een jaarlijkse terugbetaling kan opvragen. Daarbij staat precies hoeveel hij kan terugkrijgen. De Rijksoverheid zou namelijk een terugbetaling klaargezet hebben voor onder anderen senioren en ondernemers die jaarlijks verzekeringskosten betalen.

Opvragen terugbetaling

Er staat een link in de e-mail voor het opvragen van de terugbetaling. De link gaat naar een website waarop de ontvanger persoonsgegevens moet invullen. De ingevulde gegevens gaan niet naar de Rijksoverheid, maar belanden in de handen van criminelen. De Rijksoverheid stuurt nooit e-mails met een link. Klik daarom niet op de link en gooi de mail weg.

SeniorWeb Phishingchecker

Twijfelt u over de echtheid van een mail? Leden van SeniorWeb kunnen dit soort berichten mailen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.