U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Nepmail uit naam Belastingdienst
Nieuws

Nepmail uit naam Belastingdienst

Valse brief uit naam Belastingdienst

Pas op voor een e-mail die van de Belastingdienst lijkt te komen. Kijk in deze periode extra uit voor deze vorm van phishing.

Valse brief uit naam Belastingdienst
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 7 mei 2024

Tot 1 mei konden Nederlanders hun belastingaangifte over 2023 doen. Een mooi moment voor oplichters om daarop aan te haken met een nepmail namens de Belastingdienst. In de mail staat dat er een wijziging is in uw Mijn Belastingdienst. Om de ontvanger op te hoogte te stellen is er een brief gestuurd. De brief is te bekijken via een link in de mail.

Niet klikken

Klik niet op de link in de mail. Digitale berichten van de Belastingdienst gaan via de Berichtenbox. Als daar een bericht klaarstaat krijgt u wel een mail. Maar in die mail staat nooit een link. U moet altijd zelf naar de app of website van de Berichtenbox.

Laat e-mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Alles wat u moet weten over phishing

Phishing is een vervelende internetkwaal. Oplichters ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens en geld. Herken, voorkom en bestrijd phishing.

Herken nepmails met één blik op de url

Twijfel of een e-mail phishing is? Soms is alleen een blik op de url al genoeg om te weten dat u beter niet op een link kunt klikken.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven