U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Nepmail verlopen wachtwoord Microsoft-account
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 10 mei 2022.

Nieuws

Nepmail verlopen wachtwoord Microsoft-account

Nepmail verlopen wachtwoord Microsoft-account

Ga niet in op een mail over een verlopen wachtwoord van een Microsoft-account. Het is een nepmail afkomstig van criminelen.

Nepmail verlopen wachtwoord Microsoft-account
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 12 nov 2021

Criminelen sturen een korte nepmail rond uit naam van Microsoft en het Office 365-team. In de mail staat dat het wachtwoord van het Microsoft-account verloopt. Daarbij staat een exacte datum en tijdstip.  

Account actief 

De ontvanger moet op een link in de mail klikken en daar het huidige wachtwoord invoeren. Op deze manier zou het account actief blijven. In werkelijk achterhalen de criminelen zo het wachtwoord. Klik daarom niet op de link in de mail en vul ook geen wachtwoord in. 

Mail controleren 

Twijfelt u over de echtheid van een e-mail? Leden van SeniorWeb kunnen mails sturen naar de phishingchecker. Ze horen uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Microsoft belt nooit!

Voortdurend zijn er berichten over oplichters die mensen bellen en zich voordoen als medewerkers van Microsoft. Trap er niet in en hang op.

Alles wat u moet weten over phishing

Phishing is een vervelende internetkwaal. Oplichters ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens en geld. Herken, voorkom en bestrijd phishing.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven