Menu Zoek

Netflix met vrienden delen wordt lastiger

donderdag 20 oktober 2022

Netflix_delen_met_vrienden_lastigerNetflix gaat vanaf 2023 streng controleren op het delen van een Netflixaccount buiten het huishouden. Het bedrijf brengt kosten in rekening als dit gebeurt.

Al jaren biedt Netflix het familieaccount aan. Bij zo'n abonnement heeft een huishouden meer profielen. Zo kunnen familieleden thuis ieder op hun eigen apparaat tegelijk hun favoriete films en series kijken. Het familie-abonnement is een stuk goedkoper dan een apart abonnement per gezinslid. In de praktijk deelden Netflix-gebruikers een familieaccount vaak met vrienden.

Vanaf 2023 duurder delen

Daar gaat dus verandering in komen. Vanaf 2023 gaat Netflix namelijk de thuislocatie van gebruikers vragen. Het bedrijf gaat alle IP-adressen en unieke serienummers van apparaten bijhouden. Hierdoor ziet het wie binnen een huishouden hetzelfde account gebruikt. En dus ook of er ook mensen van buiten het huishouden op datzelfde account zitten. Er is wel een uitzondering om te zorgen dat gebruikers op hun vakantieadres gewoon Netflix kunnen kijken. Het wordt mogelijk om maximaal twee weken achter elkaar buitenshuis films en series te kijken.

Toch een account delen met mensen buiten het huishouden? Netflix komt met een oplossing, tegen betaling. Hoe duur dat zal zijn, is nog niet bekend.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.