Menu Zoek

Nieuw Hue-apparaat maakt bestaande schakelaars slim

donderdag 14 januari 2021

Philips slimme lichtschakelaarPhilips heeft met de Hue-lijn al jarenlang een assortiment slimme verlichting. Daaraan voegt het bedrijf nu een apparaat toe dat bestaande schakelaars slim maakt.

Nederland wordt steeds slimmer. Niet omwille van LOI-cursussen, maar door de inzet van slimme apparaten in huis. Philips maakt al jarenlang slimme lampen die te bedienen zijn via een app of een slimme schakelaar. Die zijn te koop al de Hue-lijn.

Slimme schakelaar

Nieuw in het assortiment is een apparaatje dat bestaande schakelaars in huis slim maakt. Tot nog toe was het zo dat een slimme lamp die met een bestaande lichtschakelaar wordt uitgezet, niet meer bediend kan worden via de Hue-app. Het nieuwe apparaatje, dat achter de bestaande schakelaar moet worden ingebouwd, zorgt ervoor dat de lamp altijd reageert op de app. Ook wanneer een gewone schakelaar de lamp heeft uitgezet. Het nieuwe product komt in maart beschikbaar in de winkel.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.