Menu Zoek

Nieuw in de Spotify-app: slaaptimer

donderdag 5 december 2019

Slaaptimer SpotifyVal in slaap met een rustig muziekje. In de geruststellende wetenschap dat de muziek automatisch stopt. Het kan met de nieuwe functie 'Slaaptimer' in Spotify.

Zeker wanneer je de slaap minder goed kunt vatten, geeft een deuntje op de achtergrond afleiding totdat Klaas Vaak eindelijk is langs geweest. Maar het is wel fijn dat de muziek na verloop van tijd uitgaat. Spotify heeft voor die momenten een nieuwe functie: de slaaptimer. Wie luistert via de smartphone/tablet of met een slimme speaker kan dus met een gerust hart in slaap vallen. De muziek stopt vanzelf.

Stel de slaaptimer op de volgende manier in:

 • Start in de Spotify-app een nummer. Bijvoorbeeld van de afspeellijst 'slaapmuziek'.
 • Tik onderaan op het nummer dat nu wordt afgespeeld.
 • Tik op de drie puntjes.
 • Tik op Timer voor slaapstand.
 • Geef aan na hoeveel tijd de muziek moet stoppen, bijvoorbeeld na 5 minuten of 1 uur.

De slaaptimer is ingesteld. Sweet dreams.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.