Menu Zoek

Nieuw in Google Maps: wandelrichting opzoeken

donderdag 8 augustus 2019

Nieuwe functies Google Maps

De app Google Maps helpt wandelaars voortaan nog beter bij het vinden van de weg. Via Live Weergave projecteert Google richtingaanwijzers op het scherm, zodat wandelaars weten welke kant ze op moeten.

Live Weergave gebruikt hiervoor augmented reality op de smartphone. Oftewel: op beelden van de camera wordt informatie geprojecteerd. De gebruiker ziet de omgeving in beeld met daarbij pijlen en richtingaanwijzers die de route naar de opgegeven bestemming markeren.

Wandelaars kunnen de functie zo inschakelen tijdens het volgen van een route:

  • Tik op de knop Live Weergave.
  • Richt de camera van de telefoon op de omgeving.

Zodra Google Maps de omgeving herkent, geeft de app de route aan.

Meer nieuwe functies

Verder kunnen mensen straks vanuit de app Google Maps reserveren bij een restaurant. Op de app voor Android komen ook nieuwe onderdelen voor het beheren van reizen en het delen van bezochte locaties met vrienden. Dit onderdeel heet 'Tijdlijn' en is niet beschikbaar op iPhones en iPads. Google voert de vernieuwingen komende week door in de app.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.