SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Nieuw uiterlijk voor Outlook.com

vrijdag 8 september 2017

Outlook.comMicrosoft lanceert een nieuwe mailomgeving op Outlook.com.

Outlook.com is de website van de gelijknamige maildienst, voorheen bekend als Hotmail. Op de site zijn de mailtjes te lezen en te beantwoorden. Dat kan trouwens ook via andere mailprogramma’s zoals Thunderbird, Office Outlook of Windows Mail. Maar het gaat nu over de site van Outlook.com.

De site is onder handen genomen. Binnenkort wordt de nieuwe omgeving officieel gelanceerd. Maar veel gebruikers kunnen nu al een kijkje nemen. Na het inloggen op Outlook.com krijgt u dan de vraag of u de Bètaversie (testversie) wilt proberen. U ziet de melding hieronder:

Betaversie proberen

Nieuwe mailomgeving
Wie klikt op de knop, krijgt meteen een opgefriste mailomgeving te zien. De letters zijn groter geworden en de mappen hebben allemaal een eigen pictogram. Ook zijn de mailtjes duidelijker van elkaar te onderscheiden. De verwachting is dat alle gebruikers binnen enkele maanden overgaan op de nieuwe mailomgeving.

Wilt u na het uitproberen weer terug naar de oude versie? Rechtsboven staat 'Bètaversie uitproberen'bij een schuifknop. Zet het schuifje weer naar links en u krijgt de oude versie weer terug. Eerst krijgt u het verzoek om uw mening te geven, maar dat is niet verplicht. Klikt u op Niet nu, dan krijgt u de oude versie weer te zien.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.