Menu Zoek

Nieuwe app 'Zoek mijn' in iOS 13

donderdag 3 oktober 2019

Zoek MijnDe nieuwe app 'Zoek mijn' vervangt op de iPhone/iPad met iOS 13 de apps 'Zoek Mijn iPhone' en 'Zoek Mijn Vrienden'.

Apple bundelt in iOS 13 de apps 'Zoek Mijn iPhone' en 'Zoek Mijn Vrienden' in een app met de naam 'Zoek mijn'. Deze app heeft drie functies:

 • Een apparaat terugvinden
  Vind niet alleen de iPad en iPhone terug, maar ook een MacBook, AirPods en andere apparaten die aan een account zijn gekoppeld via iCloud.
 • Locatie delen
  Geef gemakkelijk uw locatie door aan personen uit het adresboek. Tijdsopties zijn een uur, tot het eind van de dag of altijd.
 • Personen vinden
  Vraag de locatie van contacten uit het adresboek op. Dit kan natuurlijk alleen als deze personen daarvoor toestemming hebben gegeven.

App 'Zoek Mijn iPhone' weg

De apps 'Zoek Mijn iPhone' staat dus niet meer op toestellen met iOS 13. Gebruik voortaan de app 'Zoek mijn'.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.