Menu Zoek

Nieuwe Chrome geeft tabbladen een kleurtje

maandag 18 mei 2020

Tabbladen in Chrome krijgen een kleurtjeMet Chrome 83 voorziet u bij elkaar horende tabbladen van een kleurtje. Ze komen in een groep, die u een passende naam geeft.

Op 18 mei verschijnt Chrome 83, de nieuwste update van Google Chrome. Een nieuwe functie in deze update is het groeperen van tabbladen. Veel mensen ergeren zich er tijdens het internetten aan dat ze tabbladen die over hetzelfde onderwerp gaan niet bij elkaar kunnen plaatsen. Als er veel tabbladen open staan, kan het lastig zijn om terug te vinden welke site op welk tabblad staat. Wie in Chrome 83 meerdere tabbladen opent die bij elkaar horen, kan ze voortaan opnemen in een (tijdelijke) groep. Dit is bijvoorbeeld handig als u vakanties vergelijkt op meerdere websites.

Een groep bestaat uit meerdere tabbladen die allemaal dezelfde kleur krijgen om de randen. U kiest zelf de kleur, bijvoorbeeld groen of rood. In een hokje met de gekozen kleur staat de naam die u de groep geeft. In het voorbeeld is er een groep gemaakt voor computersites, met de kleur groen:

Tabbladen Chrome in een groep

Wie Google Chrome al op de pc heeft, krijgt de update na 18 mei automatisch aangeboden. Dat gebeurt niet bij iedereen direct op 18 mei. Google laat weten dat het even kan duren eer een gebruiker de update krijgt aangeboden.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.