Menu Zoek

Nieuwe emoticons Apple: rolstoel, dieren en gemengde koppels

dinsdag 23 juli 2019

Nieuwe emoji van AppleApple brengt in het najaar tientallen nieuwe emoticons uit. Er zijn nieuwe plaatjes rondom voeding, activiteiten en dieren. Maar er is ook aandacht voor mensen met een beperking en koppels van gemengde afkomst of gelijk geslacht.

Er zijn nieuwe afbeeldingen voor een geleidehond, een oor met hoortoestel, een rolstoel, een kunstarm en een kunstbeen. De categorie dieren wordt uitgebreid met een luiaard, flamingo, stinkdier en orang-oetan. Voor wie het graag over eten heeft, zijn er straks emoticons, ook wel emoji's genoemd, van een wafel, falafel, boter en knoflook.

Gemengde koppels

Er zijn al emoticons voor poppetjes die elkaars hand vasthouden. Vanaf de herfst kunnen deze poppetjes elke combinatie van geslacht en huidskleur hebben. Koppels van gelijk geslacht of andere afkomst, kunnen dan een emoji kiezen die op hen ‘lijkt’. In totaal komen er 59 nieuwe plaatjes bij.

Emoji

Emoji is een Japans woord dat 'afbeelding plus karakter' betekent. In het moderne taalgebruik worden met emoji's de plaatjes bedoeld die in bijvoorbeeld WhatsApp veel terugkomen. Vroeger werden de lachende gezichtjes ook wel smileys genoemd, en wat later werd het woord emoticons veel gebruikt. Nu is ook de term emoji gangbaar.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.