Menu Zoek

Nieuwe functies voor statusupdates WhatsApp

woensdag 8 februari 2023

010217roamingWhatsApp lanceert nieuwe functies rondom de statusupdates. Zo kunnen gebruikers de privacy beter instellen en updates persoonlijker maken.

WhatsApp komt met maar liefst 5 nieuwe functies bij de statusupdates. Een overzicht.

Eigen statusupdates

Tot nu toe was het in WhatsApp alleen mogelijk om voor alle statusupdates tegelijk in te stellen wie ze mocht zien. Hier komt verandering in. Het wordt nu mogelijk om per statusupdate in te stellen bij wie die verschijnt.

Plaatje bij link

In updates konden gebruikers al een link naar een website plaatsen. De site kwam er alleen uitgeschreven in te staan en niet met een visueel voorbeeld. Dat verandert. Bij de link komt een plaatje van de site te staan. Net zoals bij het versturen van een link in een WhatsApp-gesprek.

Spraakbericht

Een andere nieuwe optie is het plaatsen van een spraakbericht als statusupdate. Handig voor wie praten gemakkelijker is dan typen.

Statusupdates van anderen

Reageren op een update van een ander wordt makkelijker, door op een smiley te tikken. Een hele reactie typen is dan niet meer nodig. Tot slot is het straks makkelijker te zien als iemand een nieuwe statusupdate heeft geplaatst. In het chatoverzicht staat een groen ringetje om de profielfoto van het contact dat een nieuwe status heeft.

De nieuwe functies worden in de komende weken wereldwijd beschikbaar gemaakt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.