Menu Zoek

Nieuwe functies op Spotify

donderdag 9 maart 2023

Nieuwe functies op SpotifyMuziekdienst Spotify komt dit jaar met een aantal nieuwe functies. Daarnaast verandert ook de homepagina van de app.

De homepagina gaat er bijna uitzien als een sociale media-app. Er komen visuele voorproefjes van nieuwe muziek en podcasts op. De gebruiker kan erdoorheen scrollen en zo nieuwe muziek ontdekken en toevoegen. Naast een ander uiterlijk krijgt de app ook nieuwe functies.

Slim shuffelen

Met 'slim shuffelen' kun je nummers in een bestaande afspeellijst afwisselen met nieuwe nummers. Spotify kiest dan zelf nieuwe nummers die passen bij de rest van de afspeellijst. Het geeft meer variatie en laat je nieuwe nummers en artiesten ontdekken.

Podcasts doorspelen

Als een afspeellijst of album klaar is met afspelen, gaat Spotify automatisch verder met andere nummers. Dat komt er nu ook voor podcasts. Is een podcast afgelopen, dan start Spotify automatisch een aflevering van een soortgelijke podcast.

Andere functies

Naast deze functies komt Spotify met nog meer vernieuwingen. Komende weken en maanden zullen ze voor alle gebruikers beschikbaar komen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.