Menu Zoek

Nieuwe Windows-versie eens per drie jaar

dinsdag 19 juli 2022
Nieuwe Windows-versie eens per drie jaar

Microsoft brengt waarschijnlijk in de toekomst om de drie jaar een nieuwe versie van Windows uit. Dat meldt de website Windows Central.

Veel gebruikers zijn nog aan het wennen aan de introductie van Windows 11, terwijl de maker Microsoft al verder in de toekomst kijkt. Het bedrijf zou van plan zijn om eens per drie jaar een grote, nieuwe versie van Windows uit te brengen. De opvolger van Windows 11 zou daardoor gepland staan in 2024. Daarnaast komen er tussentijds updates voor de bestaande versies. Microsoft gaat vier keer per jaar zo'n kleine update uitvoeren.

Geen bevestiging

Windows Central maakte het plan bekend. Deze nieuwssite is meestal goed op de hoogste van ontwikkelingen binnen Microsoft. Microsoft heeft zelf nog geen uitspraken gedaan over het plan.

Windows 12

Met dit plan gaat Microsoft weer terug naar een vergelijkbaar ritme van vroeger. Eerder bracht het bedrijf ook om de paar jaar een nieuwe versie uit. Ze gingen van Windows Vista, via Windows 7 en 8 naar Windows 10. Bij de introductie van Windows 10 leken ze daar echter van af te stappen. Microsoft zei dat het die versie altijd zou blijven verbeteren, zonder een nieuwe versie uit te brengen. Vorig jaar kwam toch Windows 11 op de markt. Als we de informatie van Windows Central mogen geloven kunnen we ons dus gaan voorbereiden op Windows 12 in 2024.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.