Menu Zoek

NPO Samen: op afstand tv-kijken met anderen

maandag 8 juni 2020

NPO komt met Samen kijkenDe NPO heeft iets nieuws geïntroduceerd. Via NPO Samen kijk mensen vanaf verschillende plaatsen tegelijk naar hetzelfde NPO-programma. Daarbij kunnen ze tegelijkertijd met elkaar chatten.

De Publieke Omroep start NPO Samen bij verschillende programma's. Niet alle programma's op de site zijn dus op die manier te bekijken. Bij de programma's die op deze manier te bekijken zijn, staat een speciaal pictogram:

Pictogram Samen

Wie op het pictogram klikt, komt in een speciale virtuele ruimte terecht. Hier kan de kijker zijn naam invoeren en de link van het programma kopiëren. Die link kan hij doorsturen naar anderen om hen uit te nodigen mee te kijken. Het programma start pas als iedereen in de virtuele ruimte aanwezig is. Dat kunnen maximaal drie mensen (althans: drie webcams) zijn. Via de webcam kunnen ze elkaar tijdens het kijken zien. Ook kunnen ze via de microfoon van de webcam met elkaar praten en is er ruimte om te chatten (praten via getypte berichtjes).

Coronamaatregelen

NPO Samen is bedacht vanwege de coronamaatregelen. Doordat mensen vaker thuis zijn en minder andere mensen zien, kijken ze ook minder vaak samen televisieprogramma’s. De komende drie maanden is NPO Samen uit te proberen via de pc of een laptop. Het is een proef om te kijken of er behoefte is aan zo’n dienst.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.