Menu Zoek

NS gaat door met online treinreis aanmelden

dinsdag 16 juni 2020

Treinproef NS gaat doorDe proef met het online aanmelden voor een treinreis is een succes. De NS gaat door met de dienst. Reizigers kunnen hun trip via internet aanmelden en zien dan de verwachte drukte.

Vanwege de coronacrisis wil de NS de drukte in de treinen spreiden. Daarvoor is het handig te weten wie er wanneer waarnaartoe wil reizen. De NS kan de drukte inschatten en mensen adviseren een ander moment te kiezen.

150.000 treinreizen

Om de piekmomenten beter in beeld te krijgen, liep er sinds half mei een proef. Een groep van vijfduizend mensen meldde via internet elke treinreis aan. In totaal kwamen er 150.000 aanmeldingen binnen in vijf weken. De meeste deelnemers vinden de dienst handig in het gebruik. Bijna de helft wil best op een ander moment reizen als hun eerste keuze te druk is.

De proef zou op 14 juni stoppen, maar de NS gaat er nu mee door. De komende tijd blijven mensen uit de testgroep hun reizen aanmelden via de site van NS. Het bedrijf kijkt of bijvoorbeeld fietsen weer mee mogen in de trein als die vooraf worden aangemeld.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.