Menu Zoek

Office 365 maakt plaats voor Microsoft 365

donderdag 23 april 2020

Microsoft 365Het populaire Office-pakket, met onder meer Word en Excel, heet vanaf nu Microsoft 365. Ook voor bestaande gebruikers. De abonnementsprijzen blijven hetzelfde.

Office 365 heet vanaf nu Microsoft 365. De prijzen voor de dienst blijven hetzelfde. Alleen de namen veranderen:

  • Office 365 Home heet vanaf nu Microsoft 365 Family. Het kost jaarlijks 99,- euro of 10,- euro per maand. Dit pakket is voor maximaal zes gebruikers.
  • Office 365 Personal heet vanaf nu Microsoft 365 Personal. Het kost jaarlijks 69,- euro of 7,- euro per maand. Dit pakket is voor maximaal één gebruiker.

Elke gebruiker van Microsoft 365 kan op maximaal vijf apparaten tegelijk zijn ingelogd. Dat was met Office 365 ook zo. Wat wil dat zeggen? In principe is er geen limiet aan het aantal apparaten waarop Microsoft 365 kan worden geïnstalleerd en gebruikt. Maar het product werkt met een Microsoft-account. Wie Microsoft 365 op bijvoorbeeld zes pc's installeert, kan het product niet op alle zes tegelijk gebruiken: op één pc moet men zich afmelden.

Bestaande gebruikers

Voor wie al gebruik maakt van Office 365 verandert er weinig. Het abonnement wordt automatisch omgezet. Office 365 Home-gebruikers krijgen automatisch een Microsoft 365 Family-abonnement. Office 365 Personal wordt automatisch Microsoft 365 Personal.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.