Menu Zoek

Onbekende bellers stilhouden op WhatsApp

woensdag 21 juni 2023

Onbekende bellers weren op WhatsAppDoor een nieuwe functie in WhatsApp gaat de telefoon niet over als een onbekend nummer belt. Dit om fraude en spam te helpen voorkomen.

WhatsApp-gebruikers kunnen nu instellen dat de telefoon niet meer overgaat bij een oproep van een onbekende beller. De oproep staat wel op het tabblad 'Gesprekken' of 'Oproepen'. Via een onbekend nummer doen kwaadwillenden nogal eens een poging tot fraude of oplichting.

De functie instellen op WhatsApp

 • Open WhatsApp.
 • Tik op het tabblad Instellingen (iPhone) of tik rechtsboven op de drie puntjes > Instellingen (Android).
 • Tik op Privacy > Privacy controle.
 • Tik op Kies wie contact met u kan opnemen (iPhone) of op Kiezen wie contact met u kan opnemen (Android).
 • Tik op Houd onbekende bellers stil (iPhone) of op Onbekende bellers stilhouden (Android).
 • Tik op het schuifje achter ‘Houd onbekende bellers stil’ (iPhone) of ‘Onbekende bellers stilhouden’ (Android) om de functie aan te zetten.
 • Android: Tik linksboven vier keer op het pijltje terug om terug te gaan naar de instellingen.
 • iPhone: Tik linksboven twee keer op het pijltje terug, tik daarna rechtsboven op Gereed. Tik nogmaals linksboven op het pijltje terug om terug te gaan naar de instellingen.

Let op: deze instelling gaat dus om het stil houden van onbekende bellers op WhatsApp. Iemand kan u nog wel altijd met een onbekend nummer bellen via de normale telefoonfunctie van uw smartphone.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.