Menu Zoek

Onterechte rekeningen van Puzzelgroep.com

woensdag 19 juni 2019

Puzzelstuk en euroDe Consumentenbond waarschuwt voor onterechte rekeningen van Puzzelgroep.com. Dit bedrijf verkoopt telefonisch abonnementen voor een puzzelwebsite, maar doet dit niet legaal.

De Consumentenbond adviseert mensen om niet in te gaan op een aanbod van Puzzelgroep.com. Deze organisatie benadert mensen telefonisch met de vraag of zij gratis willen kennismaken met de puzzelwebsite. Als iemand toch geen abonnement wil, kan hij binnen veertien dagen na ontvangst van de bevestigingsmail opzeggen. De meeste mensen hebben echter nooit een bevestigingsmail gekregen. De Puzzelgroep stuurt wel rekeningen en aanmaningen. Ze dreigen zelfs met bijkomende incassokosten. De Consumentenbond raadt mensen aan om niet te betalen omdat de Puzzelgroep eigenlijk alleen geld probeert binnen te halen.

Handtekening nodig

Volgens de wet is voor telefonische verkoop een handtekening nodig. De Puzzelgroep beweert geen handtekening nodig te hebben omdat abonnees ook het puzzelblad ontvangen. Dit heet een gemengde overeenkomst. Bij zo'n overeenkomst heeft iemand twee weken bedenktijd nadat hij een blad heeft ontvangen. Niemand van de betrokken mensen heeft echter ooit een puzzelblad gekregen. Dus zolang er geen puzzelblad is, geldt de overeenkomst niet. Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.