Menu Zoek

Oplichters slaan toe bij online verkoop caravan

maandag 29 juli 2019

Oplichters bij caravan verkoopWie zijn caravan of camper verkoopt via Marktplaats, moet extra opletten. Oplichters doen zich voor als koper of verkoper van zulke dure spullen. Ze zijn uit op bankgegevens.

De Fraudehelpdesk kreeg honderden meldingen van mensen die zijn opgelicht via Marktplaats. Ze zochten een gebruikte camper of caravan of boden die zelf aan. Iemand meldde zich dan met interesse.

Om te laten zien dat die persoon serieus was, stuurde hij een foto van zijn ID en bankpas. Het slachtoffer moest dat ook doen. Wie dat doet, geeft zo zijn paspoortgegevens en bankgegevens uit handen. De oplichters konden zo online allerlei spullen op naam van het slachtoffer kopen.

Kijk goed uit bij het online kopen of verkopen van spullen. Er duiken telkens nieuwe vormen van oplichterij op. Geef nooit een kopie van uw paspoort of bankpas.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.