Menu Zoek

Oplichters sturen mail over McAfee uit naam KPN

woensdag 3 januari 2024

Nepmail KPN over McAfeeNee, uw pc loopt geen risico, De mail van KPN over McAfee is afkomstig van oplichters. Weg ermee!

Er gaat een valse mail rond die twee bedrijven misbruikt. Hij lijkt afkomstig van 'KPN-support' die meldt dat het abonnement op 'McAfee Totale bescherming' is verlopen. Daardoor is de pc onbeschermd. Als u snel ingaat op de aanbieding in de mail is de pc weer veilig.

Gegevens gebruiker

De nepmail bevat een tabelletje met een 'Ref ID'. Daaronder wordt de gebruiker met naam genoemd. Dat moet de indruk wekken dat het een officiële mail is. Wat de oplichters doen: ze pakken het deel van uw e-mailadres dat vóór het @-teken staat. Is dat adres 'jan.jansen@kpn.nl' dan komt er bij 'Gebruiker' te staan 'jan.jansen'. Slim, want dat geeft de indruk van een persoonlijke mail. Maar laat u niet neppen, de mail is vals.

Laat mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.