U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Optie voor zuinigste route in Google Maps
Dit nieuwsbericht is gearchiveerd

U bekijkt een pagina die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.
Gearchiveerd op 15 maart 2023.

Nieuws

Optie voor zuinigste route in Google Maps

zuinige route Google Maps

De navigatie-app van Google berekent doorgaans de snelste route van A naar B. Wie wil besparen kan ook een zuinige route kiezen.

zuinige route Google Maps
Edwin van Amstel
Edwin van Amstel
Gepubliceerd op 9 sep 2022

Brandstofzuinige routes

Google rekent uit welke route de minste brandstof verbruikt. De gebruiker geeft daarbij zijn type auto aan: benzine, diesel, elektrisch of hybride. De reistijd zal langer zijn, maar uw portemonnee blijft gevulder. Als bonus is het ook nog beter voor het milieu. Google toont trouwens bij elke route de reisduur. Lopen 'zuinig' en 'snel' te veel uiteen, dan kunt u altijd nog kiezen voor de snelle route.

Uitrol

Google maakt de optie de komende weken beschikbaar op Android-toestellen en iPhones. Nadat een vertrek- en aankomstpunt zijn ingesteld, tikt de gebruiker op de drie verticale puntjes naast de plaatsnamen. Tik daarna op Routeopties. Zet een vinkje naast 'Voorkeur voor brandstofzuinige routes' en selecteer het motortype. De zuinige routevoorstellen van Google zijn te herkennen aan een plaatje van een groen blaadje naast de route.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven