Menu Zoek

Optie voor zuinigste route in Google Maps

vrijdag 9 september 2022

zuinige route Google MapsDe navigatie-app van Google berekent doorgaans de snelste route van A naar B. Wie wil besparen kan ook een zuinige route kiezen.

Brandstofzuinige routes

Google rekent uit welke route de minste brandstof verbruikt. De gebruiker geeft daarbij zijn type auto aan: benzine, diesel, elektrisch of hybride. De reistijd zal langer zijn, maar uw portemonnee blijft gevulder. Als bonus is het ook nog beter voor het milieu. Google toont trouwens bij elke route de reisduur. Lopen 'zuinig' en 'snel' te veel uiteen, dan kunt u altijd nog kiezen voor de snelle route.

Uitrol

Google maakt de optie de komende weken beschikbaar op Android-toestellen en iPhones. Nadat een vertrek- en aankomstpunt zijn ingesteld, tikt de gebruiker op de drie verticale puntjes naast de plaatsnamen. Tik daarna op Routeopties. Zet een vinkje naast 'Voorkeur voor brandstofzuinige routes' en selecteer het motortype. De zuinige routevoorstellen van Google zijn te herkennen aan een plaatje van een groen blaadje naast de route.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.