Menu Zoek

Ouderenzorg meer digitaal met nieuw programma

dinsdag 5 juli 2022

Ouderenzorg meer digitaal met nieuw programmaHet kabinet wil de ouderenzorg veranderen. Daarvoor is het programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO) gestart. Hiervoor trekt het kabinet 770 miljoen euro uit.

Zelf als het kan, thuis als het kan en digitaal als het kan. Dat moet de nieuwe standaard worden in de ouderenzorg. Dan gaat het bijvoorbeeld om beeldbellen met de wijkverpleegkundige in plaats van een bezoekje aan huis. Een robotje dat iemand herinnert aan het innemen van medicijnen. Of een sensor die alarm slaat als iemand valt. Zulke digitale oplossingen moeten de kwaliteit van de zorg verbeteren en zorgverleners ontlasten.

Meer vraag en tekort personeel

Verschillende partijen binnen de ouderenzorg werken samen in het nieuwe programma WOZO. De ouderenzorg moet volgens hen veranderen om in de toekomst aan te blijven sluiten op de wensen van ouderen. Ook het tekort aan personeel en de stijgende zorgvraag maken veranderingen nodig.

Meer thuis en eigen regie

Het programma WOZO bestaat uit verschillende maatregelen, ideeën en projecten. Minister Helder voor Langdurige Zorg en Sport gaf hiervoor maandag 4 juli het startschot. In de komende jaren worden de plannen uitgewerkt en uitgevoerd. Het geld dat het kabinet voor het programma uittrekt, gaat onder andere naar het bouwen van geschikte woningen. Maar ook naar oplossingen om mensen meer zelfredzaam te maken.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.