Menu Zoek

Overheid lanceert site over chemische stoffen

maandag 20 mei 2019

21052019_websitewaarzitwatinDe overheid opent een website met onafhankelijke informatie over chemische stoffen in producten. Zij doet dit om mensen bewuster te maken en geruchten die (online) rondspoken, te ontkrachten.

Krijg je kanker van deodorant? Is lippenbalsem gevaarlijk? U herkent ze vast wel. Van die vragen die rondgaan op een verjaardag en iedereen heeft een mening. De overheid springt nu in op deze geruchtenstorm en lanceert de website Waarzitwatin.nl. De site geeft betrouwbare informatie over chemische stoffen in alledaagse producten. Bijvoorbeeld artikelen voor de persoonlijke verzorging, kleding of doe-het-zelfproducten. Via dit portaal wil de overheid duidelijkheid verschaffen over de (on)veiligheid van producten. Het is de bedoeling om mensen bewuster te maken van de producten die ze gebruiken en om de geruchtenstroom te stoppen. De informatie is gebaseerd op wetenschappelijke inzichten.

Op 20 mei start een campagne 'Wat je er ook mee doet, het is goed om te weten wat erin zit', om de website Waarzitwatin.nl onder de aandacht te brengen. Het is een initiatief van het ministerie van VWS, het RIVM en VeiligheidNL.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.