U bent hier: Home Tips & Uitleg Nieuws Pas op voor valse mail toegang ING-account
Nieuws

Pas op voor valse mail toegang ING-account

Pas op voor valse mail toegang ING-account

Ga niet in op een mail uit naam van de ING Bank waarin staat dat u moet inloggen met uw normale inloggegevens. Het is een nepmail.

Pas op voor valse mail toegang ING-account
Sanne Couperus
Sanne Couperus
Gepubliceerd op 10 jul 2024

In de mail zegt de ING Bank dat het bedrijf een veiligheidscontrole deed. Zo kwam aan het licht dat er zonder toestemming toegang tot uw ING-account is geweest. De bank heeft de toegang tijdelijk beperkt om het account te beschermen. Het account weer helemaal herstellen kan via een stappenplan in de mail. Eerst klikken op een link in de mail. Daarna inloggen met uw gegevens en tot slot meldingen controleren.

Meekijken

Wie het stappenplan volgt, surft naar een nepwebsite. Via de website kijken oplichters mee als u de inloggegevens invult. Op die manier krijgen ze toegang tot uw echte bankomgeving. Klik daarom niet op de link en vul geen gegevens in. Gooi de mail weg.

Laat e-mails controleren

Twijfelt u of een mail echt is? SeniorWeb-leden kunnen verdachte mails doorsturen naar de phishingchecker. U hoort uiterlijk de volgende werkdag of het een nepmail is.

Nieuwsoverzicht
Delen E-mail Facebook Pinterest WhatsApp Printen Woordenboek

Meer over dit onderwerp

Alles wat u moet weten over phishing

Phishing is een vervelende internetkwaal. Oplichters ‘hengelen’ naar persoonlijke gegevens en geld. Herken, voorkom en bestrijd phishing.

Herken nepmails met één blik op de url

Twijfel of een e-mail phishing is? Soms is alleen een blik op de url al genoeg om te weten dat u beter niet op een link kunt klikken.

Meld u aan voor de nieuwsbrief van SeniorWeb

Elke week duidelijke uitleg en leuke tips over de digitale wereld. Gratis en zomaar in uw mailbox.

naar boven